Loading…

Toscaanse panzanella met Gold Délice tomaatjes

voorgerecht

den berk delice recepten
Ingrediënten:
2 plakjes ciabatta of witbrood
200 gram Gold Délice tomaatjes
150 gram (mini) komkommers
1/2 rode ui
Pijnboompitjes
Olijfolie
Citroensap
Zout en peper
Verse basilicum

Bereidingswijze

Panzanella is een heerlijke frisse Toscaanse broodsalade en een van onze favoriete koude gerechten uit de Italiaanse keuken.

Restjes brood weggooien? Niet doen!
Snijd restjes ciabatta of witbrood in blokjes en bak ze in olijfolie knapperig en goud bruin tot croutons. Snijd Golden Delice tomaatjes door de helft en de komkommers in plakjes. Snijd daarna de rode ui in halve ringetjes. Voeg alles bij elkaar tot 1 salade.

Gebruik voor de dressing als basis olijfolie en meng die aan met wat citroensap en peper en zout en giet dan over het gerecht.

Voeg dan de verse basilicum en de pijnboompitjes toe en de croutons.

Tip: Maak ook eens deze panzanella met bruinbrood en avocado!