Loading…

Gegrilde kip met pestotomaten

hoofdgerecht

den berk delice kumato recepten

Ontdek de Kumato

den berk delice recepten
Ingrediënten:
1 to 3 eetlepels olijfolie
100-120 g gegrilde kippenborst
4 plakjes provolone, munster of monterrey jack kaas
4 grote ciabatta’s of focaccia’s gesneden
3 Kumato® tomaten, dun gesneden
8 eetlepels (125 g) basilicum pesto
1 eetlepel geraspte parmezaanse kass, naar wens
8 grote blaadjes verse basilicum, zonder steeltjes, naar wens
1/2 kop mayonaise kosher zout en paper naar smaak

Bereidingswijze

Bestrijk de kippenborst aan alle kanten met olijfolie en bestrooi het met zout en peper. Gril de kip of bak de kip in 6 à 9 minuten aan elke kant aan totdat het vocht vrijkomt als u er met een vork in prikt. Leg op elk stuk kip een plak kaas en verwarm de kip boven een laag vuurtje gedurende 1 of 2 minuten totdat de kaas gesmolten is. Gril of rooster de broodjes licht. Bestrijk de plakken Kumato® tomaten aan één kant met een dikke laag pesto, maar bewaar wat pesto voor de mayonaise. Leg de tomaten met de pestokant naar boven onder de gril. Grilleer ze 2 à 3 minuten totdat de tomaten zacht zijn en wat pesto hebben opgenomen. Besprenkel de plakjes eventueel met parmezaanse kaas.

Leg de onderkant van een broodje op een bord. Leg er 2 pestotomaten op. Vervolgens de kip, 2 plakken tomaat, en eindig met 2 verse basilicumblaadjes. Meng de mayonaise met de resterende pesto en kruiden naar smaak en smeer een dun laagje op elk broodje. Serveer wat extra mayonaise los naast elk broodje. Heet opdienen.

Tips en serveersuggesties
Allerlei kaassoorten smaken heerlijk bij dit broodje kip. Kiest u zelf maar! Na het grillen van de broodjes smeert u de boven- en onderkant in met een laagje geklopte geitenkaas. Arugula, kropsla of verse spinazie zijn te gebruiken in plaats van basilicum. Een eenvoudig, geroosterd hamburgerbroodje kan ook, als u geen ciabatta of focaccia kunt krijgen.