Loading…

Kalkoen bruschetta burgers

Voorgerecht

den berk delice recepten
Ingrediënten:
100 gram Sweet Drops tomaatjes
100 gram Kumato tomaatjes
350 gram kalkoengehakt
3 eetlepels olijfolie
Verse basilicum
2 lente uien
1 teentje knoflook
Zout en peper
Zuurdesembrood
Parmezaanse kaas
Mosterd
Mayonaise

Bereidingswijze

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een steelpan. Voeg dan het teentje knoflook toe en bak het totdat hij goudbruin is, ca. 30 seconden tot 1 minuut.
Giet het knoflook olie mengsel in een grote kom. Voeg tomaatjes en peper en zout toe. Dit is de dressing van het gerecht.

Doe het kalkoengehakt in een kom en meng het luchtig door elkaar met peper en zout. Maak van dit mengsel 4 ovaalvormige burgers. Grill of bak de burgers totdat ze goudbruin zijn. Bak 4 plakjes zuurdesembrood in olijfolie aan elke kant ca. 30 seconden. Meng mayonaise met mosterd en lente ui naar smaak en smeer het op het brood. Plaats de burger op het brood en strooi er wat parmezaanse kaas over. Leg op het laatst gesneden Sweet Drops en Kumato tomaatjes op de burger en giet het olijfolie/knoflook dressing erover. Nog wat lente ui en basilicum en het gerecht is klaar!