
Griekse parelcouscoussalade met steak en spicy yoghurtsaus
Salade grecque de couscous perlé avec steak et sauce au yaourt épicée
Greek pearl couscous salad with steak and spicy yogurt sauce
Griechischer Perlcouscous-Salat mit Steak und würzigem Joghurt-Dressing

30 minuten
30 minutes
30 minutes
30 Minuten

Diner
Dîner
Dinner
Abendessen

4

Makkelijk
Facile
Easy
Einfach
Frisse crunch, sappig vlees en een pittige kick – dit is echt comfortfood met een mediterraans kantje.
Du croquant frais, une viande juteuse et un petit coup de piquant – du vrai comfort food à la méditerranéenne.
Fresh crunch, juicy meat, and a spicy kick – true comfort food with a Mediterranean twist.
Knackig frisch, saftig zartes Fleisch und eine pikante Note – echtes Comfort Food mit mediterranem Flair.
Ingrediënten
SALADE
800 g steak of entrecote
300 g parelcouscous
2 komkommers, in kleine blokjes
300 g Miss Perfect Délice tomaatjes, in kwartjes
1 rode ui, dun gesnipperd
200 g feta, verkruimeld
Sap van 2 limoenen
Een handje fijngehakte peterselie
Olijfolie
Zout & peper
SPICY YOGHURTDRESSING
250 g Griekse yoghurt
4 el sambal oelek (meer of minder naar smaak)
Sap van 1/2 limoen
1 klein teentje knoflook (geraspt of geperst)
1 tl honing
Snufje zout
SALAD
800 g steak or entrecote
300 g pearl couscous
2 cucumbers, diced
300 g Miss Perfect Délice tomatoes, quartered
1 red onion, thinly sliced
200 g crumbled feta
Juice of 2 limes
A handful of chopped parsley
Olive oil
Salt & pepper
SPICY YOGURT DRESSING
250 g Greek yogurt
4 tbsp sambal oelek (more or less to taste)
Juice of ½ lime
1 small clove garlic (grated or crushed)
1 tsp honey
Pinch of salt
SALAT
800 g Steak oder Entrecôte
300 g Perlcouscous
2 Gurken, gewürfelt
300 g Miss Perfect Délice Tomaten, geviertelt
1 rote Zwiebel, fein gehackt
200 g Feta, zerkrümelt
Saft von 2 Limetten
Eine Handvoll gehackte Petersilie
Olivenöl
Salz & Pfeffer
WÜRZIGES JOGHURT-DRESSING
250 g griechischer Joghurt
4 EL Sambal Oelek (je nach Geschmack mehr oder weniger)
Saft von ½ Limette
1 kleine Knoblauchzehe (gerieben oder gepresst)
1 TL Honig
Prise Salz
SALADE
800 g de steak ou d'entrecôte
300 g de couscous perlé
2 concombres, en petits dés
300 g de tomates Miss Perfect Délice, en quartiers
1 oignon rouge, finement émincé
200 g de feta, émiettée
Jus de 2 citrons verts
Une poignée de persil haché
Huile d'olive
Sel & poivre
SAUCE AU YAOURT ÉPICÉ
250 g de yaourt grec
4 càs de sambal oelek (plus ou moins selon le goût)
Jus d’1/2 citron vert
1 petite gousse d’ail (râpée ou pressée)
1 càc de miel
Une pincée de sel
Bereiding
1. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in lichtgezouten water. Giet af, spoel kort onder koud water en meng met een scheutje olijfolie zodat de korrels niet aan elkaar plakken. Laat afkoelen.
2. Terwijl de couscous afkoelt, maak je de dressing. Meng de Griekse yoghurt met de sambal, limoensap, honing, knoflook en een snufje zout. Zet even in de koelkast om de smaken goed te laten intrekken.
3. Snijd de komkommers, tomaatjes en rode ui, en meng ze onder de afgekoelde couscous. Pers er het sap van 2 limoenen over, voeg een flinke scheut olijfolie toe en breng op smaak met peper, zout en de fijngehakte peterselie. Strooi er als laatste de verkruimelde feta over.
4. Verhit intussen een grillpan of gewone pan met een beetje olijfolie. Kruid de steak stevig met zout en peper en bak ’m mooi goudbruin aan beide kanten – afhankelijk van de dikte zo’n 2 à 3 minuten per kant voor medium. Laat het vlees even rusten, snijd het daarna in dunne plakjes.
5. Serveer de salade met de plakjes steak erbovenop en geef er royaal van die spicy yoghurtdressing bij.
1. Cook couscous as per instructions, drain, rinse, add olive oil, and let cool.
2. Mix yogurt, sambal, lime juice, honey, garlic, and salt. Chill to infuse flavors.
3. Mix diced veggies with cooled couscous, add lime juice, oil, salt, pepper, and parsley. Top with crumbled feta.
4. Grill steak 2-3 min per side, let rest, then slice thinly.
5. Serve salad with steak slices and plenty of spicy yogurt sauce.
1. Faites cuire le couscous perlé selon les instructions, égouttez, rincez à l’eau froide, ajoutez un filet d’huile d’olive et laissez refroidir.
2. Mélangez tous les ingrédients de la sauce et réservez au frigo.
3. Mélangez les légumes coupés au couscous, ajoutez jus de citron vert, huile, sel, poivre et persil. Parsemez de feta.
4. Faites griller le steak 2-3 min de chaque côté, laissez reposer puis découpez-le en tranches fines.
5. Servez la salade avec le steak et la sauce au yaourt épicée.
1. Perlcouscous nach Packungsanleitung in leicht gesalzenem Wasser kochen, abgießen, mit kaltem Wasser abspülen, Olivenöl untermengen, abkühlen lassen.
2. Joghurt mit Sambal, Limettensaft, Honig, Knoblauch und Salz vermengen und kalt stellen.
3. Gemüse schneiden, mit dem Couscous vermischen, mit Limettensaft, Öl, Salz, Pfeffer und Petersilie abschmecken. Feta darüber streuen.
4. Steak mit Salz und Pfeffer würzen, 2–3 Min. je Seite braten, ruhen lassen, in Scheiben schneiden.
5. Salat mit Steak und reichlich Joghurt-Dressing servieren.
Miss Perfect Délice
Het ultieme smaaktomaatje, speciaal ontwikkeld voor de culinaire fijnproever. Heerlijk zoet, sappig en intens. Het is de bekroonde beste in zijn soort, ongeëvenaard in smaak en met recht onze grote trots.
La tomate au goût ultime, spécialement développée pour les gourmets. Délicieusement sucrée, juteuse et intense. C'est la meilleure de son genre, primée, d'une saveur inégalée et à juste titre notre grande fierté.
WAAR TE KOOP?
Delhaize
Carrefour
OKay
Jumbo
Intermarché
The ultimate taste tomato, specially developed for the culinary gourmet. Deliciously sweet, juicy and intense. It is the award-winning best of its kind, unparalleled in flavor and rightfully our great pride.
Diese Tomate ist außerordentlich aromatisch und besonders für Feinschmecker entwickelt. Herrlich süß, saftig und intensiv. Sie ist als die Beste ihrer Art prämiert und unerreicht im Geschmack. Wir sind zu Recht sehr stolz auf sie!