Toast met tomaat, garnaal en avocado
Toast avectomate, des crevettes et avocat
Toast with tomato, shrimps and avocado
Toast mit Tomate, Garnele und Avocado
20 minuten
20 minutes
20 minutes
20 Minuten
Lunch
Déjeuner
Lunch
Mittagessen
2
Makkelijk
Facile
Easy
Einfach
Tomaat met garnaal kennen we allemaal. Maar deze variant met avocado en geroosterd brood geeft het gerecht een originele en knapperige twist.
La tomate crevette est bien connue. Mais cette variation avec de l'avocat et du pain grillé donne au plat une touche originale et croquante.
Shrimp stuffed tomato is well known. But this variation with avocado and toasted bread gives the dish an original and crunchy twist.
Tomate mit Garnelen kennen wir alle. Aber diese Version mit Avocado und geröstetem Brot verleiht dem Gericht eine originelle und knusprige Note.
Ingredienser
1 heirloomtomaat Chef Délice
1 rijpe avocado
waterkers cress
600 g ongepelde garnalen
volkeren brood (ongesneden)
olijfolie
peper, fleur de sel
1 Chef Délice heirloom tomato
1 ripe avocado
watercress
600 g unpeeled prawns
wholemeal bread (uncut)
olive oil
pepper, fleur de sel
1 Heirloom Tomate Chef Délice
1 reife Avocado
Brunnenkresse
600 g ungeschälte Garnelen
Vollkornbrot (ungeschnitten)
Olivenöl
Pfeffer, Fleur de Sel
1 tomate heirloom de Chef Délice
1 avocat mûr
cresson
600 g de crevettes non pelées
pain complet (non coupé)
huile d'olive
poivre, fleur de sel
Forberedelse
1. Pel de garnalen en houd deze koel.
2. Snijd de avocado in plakken van ½ cm dik. Gebruik een uitsteekvorm om er ronde schijfjes van te maken.
3. Bestrijk de avocadoschijfjes met olijfolie, kruid met wat peper en fleur de sel.
4. Snijd de tomaat in schijven van ongeveer ½ cm dik. Met behulp van de uitsteekvorm kun je deze mooi rond uitduwen.
5. Kruid de tomatenschijven af met olijfolie, peper en fleur de sel.
6. Neem het brood en snijd hiervan een snede van ½ cm dik. Gebruik dezelfde uitsteekvorm om het brood uit te steken.
7. Gril het brood kort in de oven met wat olijfolie en fleur de sel.
8. Neem het geroosterde brood en schik hierop de tomaat, avocado en garnalen. Werk af met de waterkers.
1. Peel the prawns and keep them cool.
2. Cut the avocado into slices ½ cm thick. Use a cutter to make round slices.
3. Brush the avocado slices with olive oil, season with some pepper and fleur de sel.
4. Cut the tomato into slices about ½ cm thick. Using the cutter, you can push these out nicely round.
5. Season the tomato slices with olive oil, pepper and fleur de sel.
6. Take the bread and cut a slice ½ cm thick. Use the same cutter to cut out the bread.
7. Grill the bread briefly in the oven with some olive oil and fleur de sel.
8. Take the toasted bread and arrange the tomato, avocado and prawns on it. Finish off with the watercress.
1. Décortiquez les crevettes et gardez-les au frais.
2. Coupez l'avocat en tranches de ½ cm d'épaisseur. Utilisez une emporte-pièce pour faire des tranches rondes.
3. Badigeonnez les tranches d'avocat d'huile d'olive, assaisonnez avec un peu de poivre et de fleur de sel.
4. Coupez la tomate en tranches d'environ ½ cm d'épaisseur. En utilisant une emporte-pièce, vous pouvez les faire sortir joliment ronds.
5. Assaisonnez les tranches de tomates avec l'huile d'olive, le poivre et la fleur de sel.
6. Prenez le pain et coupez une tranche de ½ cm d'épaisseur. Utilisez le même cutter pour découper le pain.
7. Faites griller le pain brièvement au four avec un peu d'huile d'olive et de fleur de sel.
8. Prenez le pain grillé et disposez-y la tomate, l'avocat et les crevettes. Terminez avec le cresson.
1. Die Garnelen schälen und kühl stellen.
2. Die Avocado in ½ cm dicke Scheiben schneiden. Mit einem Ausstecher runde Scheiben ausstechen.
3. Die Avocadoscheiben mit Olivenöl bestreichen, mit etwas Pfeffer und Fleur de Sel würzen.
4. Die Tomate in etwa ½ cm dicke Scheiben schneiden. Mit Hilfe der Ausstechform können diese schön rund ausgestochen werden.
5. Die Tomatenscheiben mit Olivenöl, Pfeffer und Fleur de Sel würzen.
6. Das Brot in ½ cm dicke Scheiben schneiden. Mit demselben Ausschnitt das Brot ausstechen.
7. Das Brot mit etwas Olivenöl und Fleur de Sel kurz im Ofen grillen.
8. Das getoastete Brot nehmen und die Tomate, die Avocado und die Garnelen darauf anrichten. Mit der Brunnenkresse belegen.
Chef Délice
De tomaten zoals ze in grootmoeders tuin geteeld werden. Ze komen voor in verschillende kleuren en vormen, en brengen stuk voor stuk een aparte beleving. Het geribde uiterlijk en de volle vruchten zijn typerend voor de Chef Délice, waardoor ze er heel authentiek uitzien. De smaak is zo intens, alsof ze uit je eigen tuin komen.
Les tomates telles qu'elles étaient cultivées dans le jardin de la grand-mère. Elles existent en différentes couleurs et formes, et chacune d'entre elles apporte une expérience distinctive. L'aspect côtelé et les fruits charnus sont typiques de la Chef Délice, ce qui leur donne un aspect très authentique. Leur saveur est si intense, comme si elles venaient de votre propre jardin.
KOKKENS TIPS
Delhaize
Jumbo
Intermarché
Tomatoes as they were grown in grandmother's garden. They come in different colors and shapes, each bringing a distinct experience. The ribbed appearance and full fruits are typical of the Chef Délice, making them look very authentic. The flavor is so intense, as if they came from your own garden.
Tomaten wie aus Großmutters Garten. In verschiedenen Farben und Formen bieten sie ein einzigartiges Geschmackserlebnis. Das gerippte Aussehen und die vollen Früchte sind charakteristisch für die Chef Délice und machen sie so authentisch. Der Geschmack ist so intensiv, als kämen sie aus dem eigenen Garten.